U povodu Svjetskog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, u ponedjeljak je za štićenike i osoblje Staračkog doma u Tomislavgradu održana prigodna svečanost uz bogat kulturno-umjetnički program.

Ravnatelj ustanove Ante Sladoja podsjetio je da se ove godine obilježava 20 godina rada Staračkog doma u Tomislavgradu.

Javna ustanova Starački dom Tomislavgrad djeluje od 1998. godine, osnivač joj je Općinsko vijeće Tomislavgrad, a osnovna djelatnost je organizirano pružanje pomoći umirovljenicima, drugim starijim i odraslim osobama, kazao je Sladoja.

- Usluge ustanove trenutno koristi 115 korisnika, smještenih u 51 sobu, od jednokrevetnih do četverokrevetnih, a za njih se brine 39 uposlenika. Potražnja za smještajem veća je od kapaciteta kojim raspolažemo što stvara određeni pritisak na upravu - dodao je.

Objekt Doma građen je kroz tri faze, a uglavnom je opremljen sredstvima humanitarne organizacije "Diakonie Katastrophenhilfe" iz Njemačke te dijelom sredstvima koje je osiguralo Općinsko vijeće Tomislavgrad.

Današnjoj svečanosti u Staračkom domu Tomislavgrad nazočili su, među ostalim, općinski načelnik Ivan Vukadin, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Ivan Vukadin i Luka Krstanović, županijski ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić i ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije Ante Baković. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok