Prije 24 godine, 5. listopada 1994. godine  prvi put je na inicijativu UNESCO-a obilježen Svjetski dan učitelja, a danas se prigodno obilježava diljem svijeta.

Simbolično se jedan dan u godini odaje zasluženo priznanje svima vama koji s dnevnikom u rukama svakodnevno kreirate putove obrazovanja i odgoja naše djece. Časna je to i presudna djelatnost u društvu.

I ove godine ministarstvo će sve aktivnosti prosvjetara u Hercegbosanskoj županiji primjereno podržati. Zajedno smo u proteklom razdoblju realizirali projekte, obnavljali i gradili školske objekte, osuvremenjivali nastavni proces, radili na boljim rješenjima i uspostavi Zavoda za odgoj i obrazovanje. Danas, s ponosom, također zajedno, možemo reći, napravili smo dobar posao.

Učitelji, nastavnici, profesori, odgojitelji, stručni suradnici, svi u školama,  želim  vam sretan Svjetski dan učitelja. Hvala vam na ustrajnosti i nesebičnom kontinuiranom prenošenju znanja i iskustava. Težak je i čaroban posao učitelja, znaju to oni od kojih se očekuje da svaki dan, svaki sat budu aktualni, svježi, zanimljivi, motivirajući. Vaša uloga u društvu je iznimna. Uz čestitke iskazujem vam duboko poštovanje, ističe se u čestitki ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, Petra Galića u povodu 5. listopada Svjetskog dana učitelja.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok