Kako bi pokrenuli svoju vlastitu proizvodnju, kupreškim farmerima u četvrtak je podijeljeno 29 steonih junica i veća količina farmerske opreme.

Oprema je dodijeljena u sklopu projekta "Borba protiv nezaposlenosti kroz partnerstvo sa lokalnim akterima", koji financira Europska unija u vrijednosti od 240.000 eura.

Mijo Vila, jedan od farmera čiji je rad potpomognut kroz ovaj projekt, naglasio je značaj podrške za farmere u Kupresu koji je dominantno poljoprivredni i stočarski kraj i koji je u Bosni i Hercegovni ali i šire prepoznat po proizvodnji Kupreškog sira.

Dodao je kako su, pored mnogobrojnih aktivnosti u sklopu projekta, održane i obuke za lokalne farmere, koji su imali priliku saznati više o novim tehnikama proizvodnje mlijeka.

Kroz projekt je podržano dvadeset farmera s područja Kupresa, koji su pored junica dobili i poljoprivrednu i farmersku opremu, kao što su muzilice, freze te prikolice za traktor.

Načelnik Kupresa Milan Raštegorac izrazio je svoju zahvalnost i istaknuo veliki značaj i potrebu podrške farmerima u Kupresu. Raštegorac je kazao da su kroz ovaj projekt osigurana nova radna mjesta i održivi prihod za 30 obitelji u toj općini.

Šef Odjela operacija za ekonomski razvoj, infrastrukturu i prirodne resurse pri Delegaciji EU u BiH Andrea Vera naglasio je kako će projekt generirati nova radna mjesta i poboljšati životni standard stanovnika na ovom području, ali i pridonijeti strateškom razvoju tržišta rada u BiH.

"Partnerstvo između vas, farmera, lokalnih vlasti i poslovnog sektora koje je nastalo u okviru ovog projekta, ima za cilj otvaranje novih radnih mjesta, promicanje socijalne uključenosti i poboljšanje kvalitete života stanovnika u Kupresu. Europska unija daje svoj doprinos poboljšanju ekonomske situacije na ovom području i nastavit će vas podupirati u nastojanjima kako bi ova zemlja postala snažna i konkurentna", rekao je Vera.

EU projekt "Borba protiv nezaposlenosti kroz partnerstvo sa lokalnim akterima" provodi se od 2016. godine i do sada je ukupno podržano oko 30 nezaposlenih osoba s područja Kupresa. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus