Centar za građansku suradnju Livno, Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava i Švedski sindikat IF Metall organiziraju sastanak za predstavnike sindikata, članica Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava na temu: "Kultura socijalnog dijaloga - Iskustva švedskog sindikata IF Metall i mogućnost primjene u Bosni i Hercegovini".

Uvodničari na sastanku će biti Jasmin Ćosić i Branka Šarenac Cvijetić, iskusni sindikalisti iz švedskog sindikata IF Metall; Lejla Ćatić, predsjednica Samostalnog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira BiH i Tane Peulić, potpredsjednik Savez sindikata RS za privredne sindikate.

Švedski IF Metall podržava rad Centra za građansku suradnju i Koalicije od 2012. godine i ovo je peti zajednički sastanak sa švedskim sindikalcima.  Inače, IF Metall je sindikat Švedske industrije. Danas broji 325 000 članova od čega gotovo četvrtina žena, čime je IF Metall treće najveće žensko udruženje u sindikalnim organizacijama. Zastupljen je u svim granama industrije od kemijske, metalne, rudnika sve do manjih kompanija sa po nekoliko zaposlenih. Obuhvaća 40 centralnih kolektivnih ugovora od kojih je najzatupljeniji tehnički kolektivni ugovor kojim je pokriveno oko 140 000 članova. Sindikalna organizacija IF Metall je raspodijeljena preko čitave Švedske i ima 36 grana po regijama. Jedna od glavnih smjernica djelovanja jeste da imaju punu podršku svoga članstva i pružaju punu podršku za sve svoje članove, organiziraju redovite edukacije svoga članstva, pružaju kompletnu pravnu pomoc i sve druge vrste pomoći radnicima koje su besplatne. If Metall je jedan od glavnih faktora koji utječu na švedsko društvo i političko upravljanje.

Sastanak će se održati u Livnu, 24.10.2018. godine, u 11:00 sati u hotel Park.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija