Knjige Državni udar – kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i hrvatska politika u BiH (prvi i drugi dio), autora Vladimira Šeksa u srijedu su u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije predstavljene tomislavgradskoj publici.

Kako je ranije kazano, o knjizi su, uz autora, govorili i fra Robert Jolić, Ivo Lučić te Petar Galić. - prenosi Tomislavcity.

– Tvrdim da je najvažnije spomenuti, barem što se tiče Šeksovog metodološkog pristupa, da ovdje nije riječ o nekoj vrsti autobiografije, Šeksovim sjećanjima na navedene događaje nego je riječ u biti o zbirci dokumenata – u svome je izlaganju istaknuo dr. fra Robert Jolić koji je kroz deset točaka iznio svoje tumačenje knjiga koje su večeras predstavljene.

– Upravo je nevjerojatna nepismenost i povodljivost tolikih i među nama koji pored vlastite glave misle onako kako im serviraju oni koji lažu bez prestanka. Upravo zbog toga pozivam sve da uzmu u ruke ovu i druge knjige koje govore na temelju dokumenata i da se sami uvjere, ma koliko im se laži već godinama serviralo preko medija te da sami donesu zaključke i spoznaje koliko se ne smije pouzdavati u najutjecajnije medije, bolje je misliti vlastitom glavom – zaključio je fra Jolić.

– Kada o važnim povijesnim temama pišu njihovi akteri i potkrjepljuju ih dokumentima, onda je to mnogo življi prikaz od velike povijesne distance. Iako je u knjizi važan dio rasvjetljavanje uloge pokojnog predsjednika Tuđmana u turbulentnim vremenima nastajanja samostalne Hrvatske i njenih prvih godina postojanja u ratnim vremenima, za nas je mnogo važniji onaj dio koji govori o Bosni i Hercegovini i složenoj hrvatskoj unutarnjoj politici čiji su se odnosi prelijevali na društveno političku situaciju i ratna zbivanja koja će odrediti budućnost u kojoj živimo – rekao je Petar Galić.

O vrijednosti predstavljene knjige govorio je i Ivo Lučić.

– Usudio bih se reći da je hrvatski narod oklevetan u posljednjih pa i sto godina, a jedan od ljudi koji je možda i najviše oklevetan je Franjo Tuđman. Prvi dio ove knjige sadrži devet poglavlja s čitavim nizom transkripata na oko tisuću stranica vrijednoga i korisnoga teksta koji rasvjetljuje pravu istinu i činjenice o novijoj hrvatskoj povijesti. - rekao je Lučić.

Na koncu svečanosti okupljenima se obratio i sam autor koji se srdačno zahvalio organizatoru, Matici hrvatskoj Tomislavgrad te svojim predstavljačima.

– Latio sam se pera kako bih u svim svojim knjigama vodio križarski rat protiv krivotvoritelja novije hrvatske povijesti, protiv kovača lažnog novca. Do dana današnjeg naša javnost je zapljesnuta različitim klevetničkim nasrtajima. Ja ovdje nastojim prikazati istinu koja se zbila i potkrjepljujem svoje tvrdnje stvarnim dokazima, istaknuo je autor. - piše portal Tomislavcity.com.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija