Federalna ministrica obrazovanja i nauke dr. sc. Elvira Dilberović uručila je 7. prosinca 2018. godine u Mostaru priznanja najboljim učenicima i školama u Federaciji BiH.

Nagrađeno je 54 učenika osnovnih i srednjih škola, odnosno 27 učenika osnovnih škola i 27 učenika srednjih škola. Škole su nominirale učenike županijskim ministarstvima obrazovanja, a zatim su županijska ministarstva nominirala po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svake županije.

Kriteriji za izbor najboljih učenika bili su izvrsnost, aktivnosti u školskim sekcijama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, inovacije, društveno koristan rad, sportski uspjesi itd.

Među najboljih 27 učenika osnovnih škola u Federaciji BiH je i Tibor Josip Čondrić, učenik 9. razreda u OŠ „Fra Lovro Karaula” Livno. Tibor se u svom školovanju ističe odličnim ocjenama, uzornim vladanjem, aktivnim sudjelovanjem u školskim priredbama te izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Uspješan je u natjecanjima iz školskih predmeta. Tri godine za redom osvajao je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike. Sudjelovao je i na šahovskom turniru, kampu engleskoga jezika te na radionici Ljetna tvornica znanosti u Splitu. Tibor je uspješan učenik i glazbene škole u Livnu.

Ovom prigodom dodijeljeno je priznanje i OŠ „Fra Lovro Karaula” Livno za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putovima utemeljenima na znanju.

Priopćeno je iz OŠ "Fra Lovro Karaula".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok