Zbog ispunjene kvote odstrela divljih svinja u 2018./2019. godini, predsjednik Udruge "Orlov kuk" iz Tomislavgrada dr. sc. Mate Buntić izdao je zabranu lova na spomenutu vrstu divljači do kraja tekuće lovne godine.

Kako se navodi u zabrani, sukladno privremenom godišnjem planu gospodarenja lovištem "Orlov kuk" pored Tomislavgrada za 2018./2019. lovnu godinu predviđen je odstrel osam komada divljih svinja.

Isti plan i predloženu kvotu odobrilo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije.

Međutim, već je prije par dana, odnosno 13. siječnja 2019. godine ispunjena ta kvota odstrela zbog čega je predsjednik Udruge "Orlov kuk" izdao navedenu zabranu lova.

- Na razini godine pravi se plan odstrela za svaku lovnu divljač sukladno brojnom stanju u lovištu. Ne bi se trebalo izlovljavati više od godišnjeg prirasta. Plan odstrela se dostavlja Ministarstvu i ono odobrava ili ne odobrava kvote odstrela. U ovom slučaju je ispunjena kvota i ne može se više raditi odstrel divljači čija je kvota ispunjena - izjavio je za Fenu dr. sc. Mate Buntić.

Po njegovim riječima, lovci prilikom izdavanja dozvola za lov ne mogu više u dozvolama za odstrel navoditi divlju svinju, dok za ostale vrste lovne divljači dozvole se mogu izdavati sukladno kalendaru lova i zakonskim propisima FBiH.

- Svi članovi koji se ogluše na ovu Zabranu i postupe suprotno od nje snosit će disciplinsku, materijalnu i kaznenu odgovornost - istaknuo je predsjednik Udruge "Orlov kuk". (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus