Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije donijelo je naredbu o zabrani svih vrsta lovnih aktivnosti svim korisnicima lovišta Hercegbosanske županije do daljnjeg zbog elementarnih neprilika odnosno visokog snijega, sukladno  članku 19.  Pravilnika o uvjetima gospodarenja lovištima . (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 63/06).

Istovremeno pozivamo sve lovce i ljubitelje prirode da se za ovo vrijeme poveća iznošenje hrane u lovištima kako bi divljač smanjila kretanja u potrazi za hranom, a tako bi i svojim obilaskom lovišta ujedno i sudjelovali u suzbijanju krivolova koji je u posljednje vrijeme čest u našoj županiji, a posebno krivolovu sa termalnim ciljnicima i lovu sa lampama.

Valja napomenuti da će ubrzo na snagu stupiti lovostaj zbog razdoblja reprodukcije divljači, kada je potrebno općenito osigurati mir u lovištima i pojačati lovočuvarsku kontrolu.

Krivolov općenito predstavlja veliki problem pri pokušajima da se na ovim prostorima uredi oblast lovstva i očuvanja prirodne bio-raznolikosti, što bi za Hercegbosansku županiju trebalo predstavljati jedan od oslonaca za razvoj, te će Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije poduzeti napore i određene mjere koje omogućava zakon kako bi se ovaj problem sveo na minimum.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok