Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, na prijedlog općinskog Stožera civilne zaštite, donio je u četvrtak Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Tomislavgrad.

Odluka je donesena zbog obilnih snježnih oborina i jakog vjetra koji su pogodili područje općine Tomislavgrad u razdoblju od 15. prosinca 2018. godine do 24. siječnja 2019. godine te pričinili velike probleme u svakodnevnim aktivnostima građana.

Odlukom se zadužuje Stožer civilne zaštite općine Tomislavgrad da rukovodi akcijom zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Zbog okolnih snježnih nanosa od srijede, 22. siječnja, nastava u svim školama tomislavgradske općine odgođena je do ponedjeljka, 28. siječnja.

Kako su izvijestili iz tomislavgradske civilne zaštite, velike količine snježnih nanosa otežavaju čišćenje lokalnih prometnica i trenutno se čini sve da se jedan prometni trak osposobi za promet.

Dodatni problem građanima predstavlja nestanak struje u naseljima oko Buškog jezera i u naseljima uz prometnicu koja vodi od Tomislavgrada prema Posušju. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok