Zbog vremenskih neprilika, oborina i snježnih nanosa, te zbog činjenice da su pojedine općine na području Hercegbosanske županije proglasile stanje prirodne nesreće, danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održana izvanredna sjednica Županijskog stožera Civilne zaštite Hercegbosanske županije.

Na sjednici su predstavnici Uprave za civilnu zaštitu Hercegbosanske županije iznijeli informacije s kojima raspolažu i koje su dobili iz općinskih službi civilne zaštite.

Prema tim informacijama prometovanje na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima odvija se u otežanim uvjetima, a magistralni put Livno – Šujica na prijevoju Borova glava zatvoren je za sav promet. U koordinaciji s općinskim službama raspoloživa mehanizacija radi na deblokiranju svih putnih pravaca.

Također, prema informacijama nije bilo dojava o ugrožavanju ljudskih i materijalnih dobara na području Hercegbosanske županije.

Na sjednici je zaključeno da će Županijski stožer Civilne zaštite Hercegbosanske županije pratiti stanje na terenu i ukoliko bude potrebe bit će održana nova sjednica na kojoj će se donijeti odluka od daljnjem postupanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok