Na području Hercegbosanske županije i dalje je na snazi stanje prirodne nepogode u svih šest općina u županiji.

Prema informacijama pristiglim u Operativni centar županijske Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije situacija se znatno poboljšava. Sve magistralne i regionalne prometnice su prohodne. Problem stvara ugažen snijeg te na pojedinim dionicama se otežano prometuje.

U pojedinim općinama još se intenzivno radi na raščišćavanju putnih komunikacija prema udaljenijim selima i stočarskim naseljima. Sva raspoloživa mehanizacija u svim općinama je na terenu. U općini Glamoč se čeka odobrenje Ministarstva obrane BiH o nastavku rada stroja utovarivača koji će pomoći općini Glamoč u čišćenju snijega s prometnica, a u općini Bosansko Grahovo republička Uprava civilne zaštite RS osigurala je stroj koji pomaže u čišćenju lokalnih prometnica.

U gradu Livnu zapovjednik općinskog stožera civilne zaštite izdao je zapovijed da se u što skorijem roku odradi raščišćavanje putnog pravca prema Kruzima, te se očekuje da će put biti prohodan kroz iduća dva dana. Na Kruzima iznad Livna nekoliko obitelji drži stoku, najviše ovce i već su danima odsječeni od svijeta zbog visokog snijega. Također je grad Livno angažirao 2 amfibia vozila za dostavu pomoći za četiri obitelji koje se nalaze na prostoru visoravni Kruzi.

Na području općine Kupres jučer je deblokiran putni pravac prema Zvirnjači i Gornjem Malovanu. Mehanizacija u toj općini angažirana je i na deblokadi putnog pravca Rilić – Ravno. U selo Ravno uspješno je obavljena dostava lijekova za žitelje toga sela. Općinska služba Kupresa stalno je u komunikaciji i sa mještanima Vukovskog u slučaju da im bude potrebna bilo kakva pomoć. Dojava o životno ugroženima nije bilo, informacija je iz Operativnog centra županijske Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok