Ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Herceg bosanske županije ovim putem obavještava sve poljoprivredne proizvođače s prostora HBŽ da je rok za ažuriranje podataka u Registru ( RPG i RK) u matičnim općinama 31.03.2019. godine.

Proizvođači koji ne ažuriraju podatke do tog datuma neće imati mogućnost ostvariti federalnu novčanu potporu niti za jednu proizvodnju temeljem donesene Odluke za 2019. godinu i trenutno važećeg Pravilnika.

Nakon ažuriranja podataka djelatnici općina će Vam izdati P-1 obrazac za proizvodnje koje imate, s tim da je novina da u  proizvodnji :

– mliječnih krava u sustavu otkupa mlijeka
– proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka
– uzgoj rasplodne stoke ( junice)
– uzgoj goveda u sustavu krava – tele
– uzgoj izvornih zaštićenih pasmina

morate sami unijeti ušne markice Vaših grla u P-1 obrazac koji ćete nakon toga predati na protokolu zgrade Vade HBŽ.

Za isti predani Obrazac ćete dobiti potvrdu s datumom prijema obrasca i dokumentacije kako bismo izbjegli sve probleme oko predaje Obrazaca u tekućoj godini.

Pri podnošenju P-1 obrazaca za proizvodnju mlijeka potrebno je priložiti:

Kopiju putovnica goveda
Kopiju ugovora s otkupljivačem/prerađivačem mlijeka
Kopiju privitka V (potvrde o provedenim obaveznim mjerama
Porezno uvjerenje da nema poreznih dugovanja izdato u 2019. godini ( obrti i D.o.o. trebaju porezno uvjerenje iz matične općine kao i uvjerenje da nisu u sustavu PDV-a ili ako jesu da nemaju poreznih dugovanja za 2018. godinu izdato u 2019. godini.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija