Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je dana 09. veljače 2019. godine, osumnjičenima P.G. rođenom 1971. godine u Tomislavgradu i L.G. rođenom 1977. godine u Tomislavgradu godine, odredio jednomjesečni pritvor radi kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Podsjećamo da su osumnjičeni lišeni slobode u okviru provođenja operativne akcije kodnog naziva „Kalnin“, koju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije, uz podršku Specijalne policijske jedinice FUP-a, Sektora za podrušku FUP-a i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agecnije BiH, te policijskih službenika MUP-a Kantona 10, a koja akcija je provedena prema nalogu nadležnog Općinskog suda u Livnu i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti vezanih za nabavku i preprodaju opojnih droga.

U akciji je zaplijenjeno oko 7 kilograma opojne droge, koja svojim izgledom asocira na „Marihuanu“, a koju opojnu drogu su osumnjičeni nabavili radi daljnje preprodaje.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje pritvora. Nakon održanog ročišta, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogli ponoviti ista ili slična kaznena djela, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka a) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno je protiv osumnjičenih donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana. Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenih je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok