Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je primjenom odrebi člana 10.16 Izbornog zakona BiH donijelo odluku o raspodjeli mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH i to jednog nedostajućeg iz reda Bošnjaka, dva nedostajuća iz reda Ostalih i dva iz reda Srba od nedostajućih pet.

Mandati u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda dodijeljeni su Velemiru Tanoviću (Bosansko-podrinjska županija) i Dragi Puzigaći (Hercegbosanska županija).

Mandat u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda bošnjačkog naroda dodijeljen je Senadu Čelji (Bosansko-podrinjska županija).

Mandati u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda Ostalih dodijeljeni su Sejadu Tatarinu (Bosansko-podrinjska županija Goražde) i Aneru Žuljeviću (Hercegovačko-neretvanska županija).

Nakon primjene člana 10.16 Izbornog zakona BiH klub Srba u Domu naroda Parlament FBiH brojat će 14 izaslanika od propisanih 17.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će u narednom razdoblju posebnim aktom propisati popunu Doma naroda Parlamenta FBiH za situacije kada određeni klub konstitutivnih naroda ili klub Ostalih nije moguće popuniti i nakon drugog kruga raspodjele mandata.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će u četvrtak, 14. veljače bilo djelomično ili u cijelosti, u ovisnosti od pravosnažnosti današnjih odluka, potvrditi rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Danom objave rezultata u Službenom glasniku BiH stječu se uvjeti za konstituiranje Doma naroda Parlamenta FBiH, saopćeno je iz SIP-a BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok