Dana 22.03.2019. načelnik općine Kupres Milan Raštegorac-Komo i pomoćnik načelnika Miro Lovrić bili su u radom posjetu u Splitu kod Splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana.

Tema sastanka je bila produženje zimskih praznika u narednim godinama za djecu koja pohađaju škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji s ciljem omogućavanja prije svega djeci da uživaju u zimskim i ljetnim radostima na Kupresu što bi općinu podignulo na veću razinu kao turističko središte.

Uz zimski potencijal razgovaralo je se o unapređenju ljetnog potencijala općine Kupres s ciljem uvezivanja turističkih agencija u Splitsko-dalmatinskoj županiji sa općinom Kupres s čime bi se povećao broj posjetitelja iz navedene županije u ljetnom razdoblju.

Načelnik općine je naglasio kako Kupres ima uvjete da bude ne samo zimsko nego i ljetno središte jer Kupres krase mnogobrojna prirodna, povijesna i kulturna obilježja čiji potencijal još nije iskorišten.

Općinski načelnik Milan Raštegorac-Komo zaključio je da je osnovni cilj radne posjete uspostavljanje još boljih odnosa sa Splitsko-dalmatinskom županijom te promicanje i razvijanje turističkog potencijala općine Kupres.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok