Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije obavještava sve zainteresirane subjekte o održavanju Konferencije APRIORI TURIZAM 2019 „Razvoj destinacijskog turizma“ u Hercegovini.

Organizator Konferencije je Agencija za profesionalno usavršavanje APRIORI, koja djeluje pod pravnim subjektom Event d.o.o. Suorganizator Konferencije jeste Turistički klaster Hercegovina. Pokrovitelj Konferencije jeste Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, dok su Vlada Zapadnohercegovačke županije i Vlada Hercegbosanske županije partneri Konferencije. Konferencija će se održati u četvrtak, 11.04.2019. u konferencijskoj dvorani Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar na adresi Rodoč b.b. (3. dan sajma). Ministarstvo gospodarstva HBŽ poziva sve zainteresirane pravne i fizičke osobe da posjete ovu konferenciju.

Cilj konferencije je: 1) Umrežiti stručnjake i praktičare s ciljem zajedničke suradnje i razmijeniti iskustva o uspješnim primjerima iz oblasti razvoja destinacijskog turizma u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji; 2) Staviti u fokus glavne teme iz oblasti razvoja destinacijskog turizma i aktualizirati ih u lokalnim zajednicama i kod stručne javnosti; 3) Uvezati male i velike turističke agencije s ciljem bolje suradnje i ostvarivanja poslovnih dogovora i prilika.

Konferencija Apriori Turizam 2019 okupiti će 20 predavača i panelista gdje će kroz 2 panela i 9 uvodnih izlaganja u fokus staviti teme iz oblasti razvoja destinacija, koje su postigle sjajne rezultate u lokalnim sredinama. Teme koje će biti prezentirane su: Razvoj destinacijskog managementa; Primjena tehnologije virtualne stvarnosti u oblasti kulturnog turizma; Razvoj pustolovnog turizma; Razvoj strategije razvoja gastronomije na primjeru Slovenije i brojne druge zanimljive teme primjenjive na području Bosne i Hercegovine. Prošlogodišnja stručna konferencija postigla je sjajne rezultate, okupivši 100 polaznika iz svih sektora i 12 BH gradova, te su dogovoreni brojni poslovi i suradnje,  a uspostavila su se i partnerstva na EU projektima.

Dodatne informacije o Konferenciji Apriori Turizam 2019 i načinima prijave pročitajte na web stranici http://turizam2019.apriori.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok