S ponosom Vas obavještavamo da je početkom travnja 2019 godine, kao rezultat rada Poslovnog Inkubatora, Linnovate Tehnološki Park kroz razne programe i rad sa mladim ljudima uspio pomoći pokretanju dvije, nadamo se, uspješne poduzetničke priče.

Radi se, na prvom mjestu o Obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu Đuran, koga zastupa vlasnica i direktor Katica Đuran. Nakon nekoliko mjeseci zajedničkih analiza te planiranja, Linnovate Tehnološki park je uložio sredstva za jačanje kapaciteta ovoga gospodarstva. Navode iz linnovate.org.

Nadalje, pokretanjem poduzeća SAPOT d.o.o., direktor i osnivač Goran Peković, također u proteklih nekoliko mjeseci korisnik inkubatora, zajedničkim trudom je ostvario preduvjete te dobio povjerenje i investiciju od strane Linnovate Tehnološkoga parka.

Važno za naglasiti, u prva dva startup-a uloženo je ukupno 35.000,00 KM u obliku pozajmica. Radi se o značajnim sredstvima koja će biti neophodna za pokretanje i rast ovih poduzetničkih poduhvata. Naravno, pored financijske podrške, korisnici inkubatora također imaju i podršku u edukaciji, infrastrukturi kao i jako važnu podršku prilikom stvaranja tržišta.

Novac investiran u startupe dolazi iz posebno razvijenoga rizičnog investicijskog fonda, koji je pripremljen te prilagođen potrebama HBŽ početkom godine od strane Linnovate Tehnološkog Parka. Fond se za sada puni isključivo iz donacija privatnih donatora, čiji su donatori suosnivač Linnovate Tehnološkog parka Mate Rimac, te još jedan za sada anonimni donator porijeklom sa naših krajeva.

Unatoč krizi, te svim poteškoćama sa kojima se suočava današnje gospodarstvo u Bosni i Hercegovini, a posebno u HBŽ, jako smo ponosni na hrabru i poštovanu Katicu i Gorana, te im želimo sve najljepše želje te uspjeh u budućem radu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok