U srijedu 24.04.2019 održano je svečano potpisivanje sporazuma o suradnji između Linnovate Tehnološkog parka iz Livna i Regionalne razvojne agencije REDAH iz Mostara.

Uz potpisivanje sporazuma održan je i panel pod nazivom Strategija upravljanja razvojem – uspostavljanje efikasne koordinacije javnog, privatnog i civilnog sektora.

Sudionici panela su bili: Marin Jozić, suosnivač i Predsjednik Upravnog odbora Linnovate, Mirna Jelčić, izvršna direktorica Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH, Miloš Bauk, ministar gospodarstva HBŽ-a, Antonija Grabovac, Služba za posredovanje pri zapošljavanju Županijskog zavoda za upošljavanje Livno i Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije, Široki Brijeg.

Uz razgovor o mogućnostima suradnje, posjetitelji su se mogli upoznati sa prednostima integrirane suradnje i strateškog pristupa razvoju ali i poteškoćama u implementaciji projekata koji vode razvoju. Predstavljene su uloge i način rada regionalne razvojne agencije kao i postojeći i mogući načini suradnje sa Općinama i Županijama/Kantonima.

Također, predstavljeni su i projekti koji su do sada prijavljeni u partnerstvu Linnovate Tehnološkog parka, Ministarstva gospodarstva HBŽ te Županijskog zavoda za upošljavanje Livno, kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo na pruženoj podršci i pomoći. Projekti imaju za cilj sustavno utjecati na razvoj poljoprivrednog, drvnog i metalnog sektora.

Na događaju koji se održao u prostorijama Tehnološkog parka Linnovate uz ostale sudionike bili su i predstavnici svih šest općina Hercegbosanske županije i Ureda premijera, kao i Ministarstva gospodarstva, Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih te Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija