Djelatnici PP Livno u mjestu Grborezi, Livno, zaustavili su motorno vozilo marke "Škoda" kojim je upravljao vozač taksija iz Sarajeva, te je prevozio četiri osobe, dvije osobe iz Afganistana i Tadžikistana.

Nakon čega su pozvani u PU Livno, gdje je uvidom u dokumentaciju utvrđeno da se radi o osobi B.V. iz Tadžikistana i Z.T. iz Afganistana, dok su druga dvojca migranata bili bez ikakvih dokumenta.

U prostorijama PU Livno izvršen je pregled sve četiri osobe. Također, uvidom u mobilne aparate B.V. i Z.T utvrđeno je da isti imaju ostvarene kontakte sa određenim osobama sa područja RH.

O svim informacijama o samom događaju upoznat je Terenski ured za strance u Livnu, kao i djelatnici Državne agencije za isrtage i zaštitu ( Sipe) u Sarajevu.

U obavljenom razgovoru s vozačem motornog vozila ( taxi vozačem ) isti je naveo da ga je B.V. angažirao u Sarajevu da ih preveze do Livna za određeni iznos novca, te mu je tom prilikom dao na uvid putnu ispravu ( putovnicu ). Po dolasku u Livno vozač je zamoljen da ih odveze do Vagnja, te mu je tom prilikom pokazan put kuda treba voziti, što ukazuje da su B.V. i Z.T. već bili u gradu Livnu, da poznaju prolazak kroz grad i put prema državnoj granici između BiH i RH ( Bili Brig - Vaganj ), te da poznaju taxi usluge prevoza od Sarajeva do Livna.

Nakon završene kriminalističke obrade djelatnici PU Livno dostavili su djelatnicima Tužiteljstva BiH u Sarajevu, izvješće o poduzetim mjerama i radnjama, na daljnje postupanje.

Priopćeno je iz MUP-a HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok