U sportskoj dvorani „Dalibor Perković – Dali“ u Livnu jučer, 14. svibnja 2019. godine OŠ „Ivan Goran Kovačić“  iz Livna ugostila je posljednji Lino višebojac u petoj sezoni u Bosni i Hercegovini.

Preko 600 učenika nazočilo je vrhunskom natjecateljskom sportskom i navijačkom doživljaju koji su priredili  učenici, nastavnici i gosti sportaši.

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić svečano je otvorio posljednji Lino višebojac u petoj sezoni u Bosni i Hercegovini. Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već petu godinu se održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine.  Učenici nižih razreda tijekom kulturno – zabavnog programa iznijeli su svoje skladbe i koreografije, a učenici viših razreda pokazali su svoja literarna umijeća. Tijekom programa učenici su se natjecali u raznim sportskim aktivnostima, te pripetavanju, najboljim maskama, transparentima i najglasnijim navijačima. Natjecatelje su bodrili gosti sportaši: nogometaš Ivan Jolić, košarkašica Gabriela Visković i selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo.

Lino višebojac je projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u organizaciji tvrtke Podravka u BiH i suradnji sa Sportskim novostima. Realizira se već više od desetljeća u Hrvatskoj, a od prije pet godina i u Bosni i Hercegovini. Tijekom pete sezone Lino višebojci održani su u Tuzli, Velikoj Kladuši, dva u Goraždu, dva u Mostaru, te Sovićima kod Gruda, a danas je održan u gradu Livnu u kojem je i zatvorena peta sezona Lino višebojca u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok