Policija postaja Kupres, ovom je tužiteljstvu dana 17. svibnja 2019. godine, dostavila Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv NN počinitelja ili više njih, radi kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari iz članka 293. stavak 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nepoznatim počiniteljima se stavlja na teret da su u vremenskom periodu od 24. travnja pa do 1. svibnja ove godine, kamenjima i drugim tvrdim predmetima razbili stakla na devet prozora pravoslavne crkve Blagovještenje Presvete Bogorodice, koja se nalazi u mjestu Kudilji u Kupresu, nakon čega su kroz razbijene prozore ušli u unutrašnjost crkve ispreturali unutrašnjost iste, te razbijali i lomili inventar ( svijećnjake, posude i druge predmete koji služe u vjerske svhe) i oštetili svete slike-ikone.

Na licu mjesta, ovlaštene službene osobe PU Kupres obavile očevid u cilju otkrivanja materijalnih tragova koji bi mogli dovesti do otkivanja počinitelja ovog kaznenog djela, te su obavljeni informativni razgovori s određenim osobama. U blizini pravoslavne crkve pronađena je i odbačena ikona, koja je predana pravoslavnom službeniku.

Nakon analize dostavljene materijalne dokumentacije, tužiteljstvo će u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine naložiti poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju otkrivanja počinitelja kaznenog djela. U tijeku je daljnji rad na predmetu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok