Nakon što su parteri njegove kompanije postali Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation Mate Rimac postao je najbogatiji hrvatski poduzetnik.

U nedavnom intervjuu Jutarnjem listu nakon vijesti kako su Hyundai i Kia odlučili uložiti 80 milijuna eura u tvrtku "Rimac Automobili", Mate Rimac je rekao:

-…A što se vlasništva tiče, sada držim 47,7 posto. Kineski Camel group je na 14 posto, Hyundai na 11 posto, Porsche 10 posto, Kia 2,7 posto i ostalo su manji udjeli dosadašnjih ulagača iz 2012. i 2013. godine.“

Ekonomist Ivica Brkljača na osnovu toga izračunao je da "Rimac Automobili" vrijede 4,3 milijarde kuna.

- Ako za 13,7 posto vlasništva platiš 80 milijuna eura, jednostavnom matematičkom operacijom dolazimo do toga "Rimac Automobili" trenutno na tržištu vrijede 584 milijuna eura ili preko 4,3 milijarde kuna. Za usporedbu koliko je to nevjerojatno visoka brojka, tržišna kapitalizacija naše najveće turističke kompanije "Valamar Riviere", koja drži desetinu ukupnog kategoriziranog turističkog smještaja u Hrvatskoj, na burzi trenutno iznosi 5,1 mlrd. kuna – izračunao je Ivica Brkljača na Facebooku.

Podsjetio je kako je firma "Rimac Automobili" osnovana prije samo deset godina. Prije osam godina dobila je prvog zaposlenika, dok ih danas zapošljava preko 500.

- Dakle, Mate Rimac je u nevjerojatno kratko vrijeme postao, lako moguće, najbogatiji Hrvat! Njegov udio u firmi težak je 279 milijuna eura ili 2,1 milijardu kuna, čime je prešišao sve ostale teškaše u Hrvatskoj - zaključio je Brkljača.

„Rimac Automobili“ ne misle stati na 500 zaposlenih, grade kampus za 2000 zaposlenika, a prema riječima samog Rimca u tijekom deset godina 140 milijuna eura je investirano u kapital, što iznosi više nego sve hrvatske tehnološke startup tvrtke zajedno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok