U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod Livno i Medžlisa Islamske zajednice Livno preksinoć je u Livnu upriličena tradicionalna bajramska priredba na kojoj je učestvovalo preko 30 izvođača.

Nastupili su članovi hora Islamske zajednice s kratkom predstavom na tematiku Bajrama i izvedbom ilahija te članovi literalne i muzičke sekcije BZK Preporod Livno.

Uz mnogobrojne goste, svojim prisustvom priredbu su uveličali i članovi Islamske zajednice s područja Kantona 10 na čelu s glavnim imamom MIZ-a Livno i predsjednikom BZK Preporod Livno te predstavnici kantonalnih i gradskih struktura vlasti.

Uz pregršt emocija program je završen muzičkom numerom “Nek mirišu avlije” u zajedničkoj izvedbi hora MIZ-a Livno i muzičke sekcije BZK Preporod Livno.

“Bajrami nikad nisu prošli bez pomirenja onih koji iz bilo kojih razloga nisu živjeli u lijepim odnosima. Ruka koja nam prođe u susret, ne smije biti vraćena. Neka nam radost Bajrama stvori osjećaj za druge, oplemeni dušu, upotpuni vjeru i učvrsti međusobno povjerenje. Neka vam ova bajramska atmosfera, veselje i radost potraju do idućeg Bajrama”, poručili su organizatori. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok