Nakon zasigurno najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni u ljeto 2017., kada je oboren Guinnessov rekord okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2325 Ivana, Kupres za ovo ljeto priprema novi spektakl.

U nedjelju, 28. srpnja, Kupres, gdje se nalazi prekrasna crkva Svete obitelji, bit će domaćin velike proslave Dana obitelji.

Uz središnje misno slavlje koje će predvoditi kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, Biskupska konferencija BiH, župa Svete obitelji Kupres i Udruga Kupreški kosci u suradnji s raseljenim Kuprešacima i prijateljima ovog kraja pripremaju cjelodnevni program uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja te pozivaju sve obitelji da ovaj ljetni dan provedu na jedinstvenu izletu.

Obiteljskim danom žele skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja obiteljskih vrijednosti u društvu, čuvati svoj kršćanski identitet te pozicionirati Kupres kao ključno svetište Svete obitelji u središnjoj Europi. Istodobno žele prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije koju posljednjih godina otkrivaju mnogobrojne obitelji iz cijele Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kada ovaj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor. Usto – poručuju organizatori – želimo da Kupres (gdje temperature tijekom ljeta znaju biti niže i 10-ak stupnjeva nego na Jadranu) postane mjesto ljetnog okupljanja i susreta svih Hrvata bez obzira gdje žive da bismo kroz zajedništvo pridonosili očuvanju hrvatskog identiteta, čuvali uspomene na zajednička stradanja, ali i velebne pobjede.

Podsjetimo, Kupres je nakon organiziranja manifestacije “1000 Ivana” postao vijest i u najutjecajnijim svjetskim medijima, a glas o gostoljubivosti, otvorenosti, ljepoti podneblja i posebnostima ovog kraja stigao je i u najudaljenije dijelove svijeta. Zato nema dvojbe da će ovaj poziv s Kupreške visoravni naići na dobar odziv.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok