Srednja ekonomska škola Livno je u suradnji s Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vladom Republike Hrvatske realizirala ovih dana  projekt nabave i modernizacije informatičke opreme u školi.

Vrijedna donacija je iskorištena za unaprjeđenje nastave informatike prvenstveno u novim nastavnim planovima i programima u zanimanjima Poslovna informatika i Programer.

Zanimanja poslovna informatika  i programer se realiziraju kroz projekt ORACLE AKADEMIJE koja je globalni obrazovni program prisutan u više od 145 zemalja širom svijeta u kojemu godišnje sudjeluje više od 2 milijuna polaznika.

ORACLE obrazovni program pruža učenicima priliku za ovladavanjem programskim znanjima u programskim jezicima Java, SQL i PL/SQL, dizajnu baza podataka itd., razvijajući vještine važne za IT karijeru. Učenici završetkom obrazovanja imaju priliku postati osposobljeni za polaganje stručnih certifikata ORACLE AKADEMIJE a Srednja ekonomska škola je jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini koja učenicima nudi mogućnost ovakvog stručnog obrazovanja.

Srednja ekonomska škola Livno zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori i vrijednoj donaciji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok