Jučer je proslavljen patron samostanske crkve na Gorici svetim misama u 10.30 i 18 sati.

Svečano pučko misno slavlje predvodio je fra Anthony Burnside župni vikar u Šujici, a koncelebrirali su fra Pero Kuliš, gvardijan samostana na Gorici, fra Petar Drmić, župni vikar u Bukovici, fra Marinko Baotić, meštar novaka, fra Ćiril Lovrić, župnik u Biloj, fra Emanuel Josić, župni vikar u Livnu, don Marko Crnjak, župnik u Glamoču i fra Ivan Lovrić, župnik u Ljubunčiću.

Misno slavlje je prigodnim sakralnim repertoarom uz pratnju vrsnih mladih orguljaša Elizabete Mikulić i Mihaela Mojzeša i ravnanjem maestra Damira Šumečkog uzveličao Mješoviti pjevački zbor župe Blažene Djevice Marije Žalosne iz Španskog.

Po završetku misnoga slavlja nazočnima se obratio gorički gvardijan fra Pero Kuliš zahvalivši predvoditelju misnoga slavlja, konclelebrantima, vjernicima, djelatnicima Franjevačkoga muzeja, zboru i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli obilježavanju ovih dana i samoga patrona. Nakon misnoga slavlja, pred brojnim vjernicima, Mješoviti pjevački zbor, Klapa Dida (Obitelj Barun) i Muški vokalni ansambl Špansko održali su a cappella koncert.

Sa zborovima, Klapom i skladbama koje će izvoditi tri ansambla okupljene je upoznala gospođa Irena Prpić-Đurić. Koncert je započeo mladi zagrebački orguljaš Mihael Mojzeš skladbom Johanna Sebastiana Bacha Preludij u D-duru, BWD 532. Mješoviti pjevački zbor BDM Špansko pod ravnanjem maestra Damira Šumečkog izveo je četiri skladbe: Tebi pjevam Sedlaka Komarevskog, Isuse naš Vladimira Stahuljaka, te marijanske pjesme Zdravo, Zvijezdo mora Nevena Kraljića i Ja sem sirota u obradi Damira Šumečkog i solo nastup Katice Balić sopranistice.

Klapa Dida nam se predstavila novim pjesmama: Kao košuta Martina Nystroma, Golubice bila Dinka Fia i Rusulica, na temelju narodne pjesme Žan Jakopač, u obradi Joška Ćalete i Rajmira Kraljevića.

Muški vokalni ansambl Špansko, također pod ravnanjem maestra Šumečkog, i danas nas je pogostio s pet prekrasnih skladbi: Zdravo Tijelo Mihe Demovića, Ja sam uskrsnuće i život Šime Marovića, Šesteri su dohodili, pjesma iz zagrebačkog Prigorja u obradi Ive Lhotke-Kalinskog, Dojdi u krilo moje, narodna pjesma iz Dalmacije u obradi Joška Bublea uz solo nastup Ivana Baruna i na kraju U boj, u boj zbor iz opere Nikole Šubića Zrinskog Ivana pl. Zajca. Publika nije krila oduševljenje te su nastupi praćeni gromoglasnim pljeskom.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com