Na X. izbornoj Skupštini Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ, između ostalog, usvojena je inicijativa člana tog odbora g. Ile Kreze za obilježavanje 24. obljetnice oslobođenja B. Grahova, Glamoča i Drvara.

Na Skupštini je zaključeno da se uputi poziv Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora, Glavnom vijeću HNS-a, Odjelu za branitelje HVO-a i Domovinskog rata HNS-a, Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije, Skupštini i Vladi Hercegbosanske županije da organiziraju i provedu sve radnje za dostojanstveno obilježavanje 24. obljetnice oslobođenja B. Grahova, Glamoča i Drvara.

Županijski odbor u X. sazivu se zadužuje za provođenje takve inicijative kojom bi se naglasilo hrvatsko zajedništvo i zajednički se prisjetili svih poginulih branitelja koji su položili svoje živote za oslobođenje navedenih općina u Hercegbosanskoj županiji u vojnim akcijama „Ljeto 95“ i „Maestral“.

Prijedlog je da se obljetnica održi uz vojne počasti i nazočnost svih visokih dužnosnika i to po slijedećem rasporedu: u B. Grahovu 28. srpnja 2019.; Glamoču 29. srpnja 2019. i Drvaru 13. rujna 2019. godine kao Središnji skup.

Navode iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok