Kroz dugogodišnje iskustvo rada sa ljudima i među ljudima prepoznala sam izazove s kojim se ljudi suočavaju na svome životnome putu.

Od poteškoća u funkcioniranju do suočavanja sa okolnostima poput starenja , bolesti, osamljenosti i nedostatak povezanosti sa ljudima u svojoj blizini. Rad samoga centra je fokusiran na holistički pristup čovjeku, prepoznavanju njegovih potreba, snaga i volje. Želimo ponuditi  usluge koje će naši korisnici prepoznati kao nešto što im treba kako bi sretnije i zadovoljnije živjeli. Usluge savjetovanja, coachinga i zdravstvene skrbi mogu  doprinjeti kvalitetnijem življenju i lakšem suočavanju sa izazovima današnjega vremena, kada smo zbog ubrzanoga stila života svi pomalo osamljeni i doživljavamo se napuštenima. Za zadovoljniji život vrijedi raditi na sebi i naučiti kako sebi pomoći a kako nam i drugi mogu pomoći.
Ako želite saznati šta možemo ponuditi vama i  vašim članovima obitelji , molimo vas da budete što detaljniji u vezi s njihovim potrebama i trenutnim zdravstvenim stanjem .Zajedno možemo učiti kako  stvoriti ljepši pogled na starost. Vratimo našim najmilijima dostojanstvo i bolju kvalitetu života.

Usluge kućne njege se pružaju na osnovu stručne procjene našega tima, imajući u vidu da je svaki klijent jedinstven i da ne postoji univerzalni program njege, prvo moramo znati koje bi usluge klijent mogao zahtijevati od nas prije nego što možemo napraviti procjenu. Najbolji način da to postignemo jeste da se upoznamo s klijentom i zajedno to procijenimo. Ovdje navodimo usluge osnovnog programa:

- Mobilizacija klijenta(šetnje i savjetovanje), nabavka recepata za lijekove i odlasci liječnicima,

- Patronažna njega klijenta  (opća i specijalna) po potrebi

- Pranje, kupanje, hranjenje, davanje oralne i druge terapije, presvlačenje kreveta i sl.

- Praćenje vitalnih parametara klijenta (tlak, puls, diureza, temperatura i opće stanje)

- Savjetovanje o zdravim stilovima života

- Organiziranje radionica i druženja za naše klijente

Usluge savjetovanja i coachinga

- Individualno savjetovanje

- Partnersko savjetovanje

- Edukativne radionice  i predavanja na teme mentalnoga osnaživanja

- Terapijske grupe/grupe samopomoći

- Life coaching

- Buisness coaching

Voditeljica Centra

Ljubica Krišto

Studij sestrinstva završila pri  Sveučilištu u Mostaru  te stekla akademsku  titulu magistre sestrinstva. Od 2005. godine radi u Domu zdravlja Livno u službi Centra za mentalno zdravlja na mjestu odgovorne sestre za sestrinske procese rada u službi. Certificirani je trener na području BIH iz oblasti mentalnoga zdravlja, obuku prošla u sklopu Projekta mentalnoga zdravlja u BiH. Aktivni je vanjski suradnik Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u FBiH, završila mnogobrojne obuke iz područja menadžmenta i kvalitete u zdravstvu. U Domu zdravlja Livno je koordinator za kvalitetu i akreditaciju. 2015. godine upisuje studij realitetne psihoterapije pri Europskom institutu za realitetnu terapiji(Eirt, Kranj).Prvi ciklus u trajanju od dvije godine završila je  2016. Trenutno radi i djeluje pod statusom savjetovatelj pod supervizijom(drugi ciklus edukacije).

Dodatnu specijalnost na području teorije izbora/ couchinga stiče završavajući edukaciju na  Academy of Choice (USA, Board Certified Coach) kod utemeljiteljice In side Out Coching-a Kim Olver-Institut Williama Glassera utemeljitelja ralitetne terapije i teorije izbora . Aktivni je član Udruge „Realitetna psihoterapija „ u BiH - , koja provodi edukaciju iz realitetne psihoterapije na području BiH  https://www.realitetnapsihoterapija.com/  - te je član EIRTA  https://www.eirt.si/dom/ - i WGI- https://wglasser.com/.

Više informacija o uslugama Centra za poboljšanje kvalitete Electio možete pronaći na službenoj stranici https://electiocentar.com/o-nama/ i facebook stranici Electio Centar.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok