Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Goran Broćeta poručio je da su Srbi spremni da organiziraju prosvjede i spriječe proslavu “oslobođenja” Drvara, koju je za 13. rujan najavio Županijski odbor HDZ BIH iz Livna.

Povodom najava županijskog odbora HDZ Livno da će 13. rujna, na dan kada je srpsko stanovništvo izbjeglo iz Drvara, organizirati proslavu “oslobođenja” Drvara, Broćeta je rekao da Srbi taj dan iščekuju sa velikom zebnjom.

– Ono što sam čuo jeste da su upućene pozivnice hrvatskim generalima koji su sudjelovali u “Oluji” i na ovim prostorima poslije te akcije. Ukoliko se to dogodi, mi Srbi smo spremni da organiziramo prosvjede i spriječimo proslavu “oslobođenja” Drvara – naglasio je Broćeta.

Broćeta je napomenuo kako srpski narod, koji većinski naseljava općinu Drvar, ima veliku podršku iz Republike Srpske i Srbije.

Načelnica općine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da je 13. rujan najtužniji dan za Drvarčane.

– To je dan kada mi je uništeno djetinjstvo i kada smo polomljenog srca otišli u tuđinu. Ta rana nikada ne zacjeljuje bez obzira što vrijeme prolazi i što smo se vratili u Drvar – poručila je Runićeva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok