Gradonačelnik Livna Luka Čelan danas se sastao s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Republike Češke u Bosni i Hercegovini Jakubom Skalnikom u zgradi Gradske uprave Livna.

Bila je ovo prigoda razgovarati o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji Grada Livna i Veleposlanstva Republike Češke. Gradonačelnik Čelan veleposlaniku je prezentirao aktivnosti Grada Livna te zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i izrazio nadu za njezin nastavak.

S Češkom razvojnom agencijom realizirali smo zadnjih godina nekoliko projekata. Danas smo razgovarali konkretno o realizaciji projekta proizvodnje autohtonog livanjskog sira kojeg provodimo u suradnji i s Udrugom proizvođača livanjskog sira Cincar. U tijeku je izgradnja zrionice i skladišta za sir. Česi su osigurali sredstva, a Grad Livno je dodijelio prostorije za tu namjenu.

Razgovarali smo i o veoma važnom projektu za Grad Livno, a to je izgradnja prečistača otpadnih voda. S tim projektom smo aplicirali Češkoj razvojnoj agenciji i nadamo se pozitivnom ishodu", kazao je gradonačelnik te dodao da je na sastanku bilo riječi i o projektu izgradnje sortirnice. "Kao što je poznato nedavno je otvorena regionalna deponija, projekt koji je Grad Livno realizirao zajedno s Općinom Glamoč i Bosansko Grahovo i u sklopu kojeg je predviđena sortirnica. Od partnera iz Češke dobili smo obećanje za suradnju i na ovom projektu prije svega za izradu potrebne projektne dokumentacije." Veleposlanik Skalnik istaknuo je Livno kao pozitivan primjer dobre suradnje. Osvrnuo se na nedavnu studijsku posjetu livanjskog gradonačelnika Češkoj gdje je boravio zajedno s kolegama iz još tri bosanskohercegovačke općine. "Češka razvojna agencija je još prije nekoliko godina započela suradnju s Gradom Livnom i to na realizaciji projekta financiranja centralnog grijanja u jednoj osnovnoj školi. Mišljenja sam da trenutačno postoji niz mogućnosti za nastavak suradnje Češke Vlade i Grada Livna", kazao je veleposlanik Skalnik. U sklopu današnje posjete veleposlanik i gradonačelnik obišli su radove na nekoliko spomenutih projekata.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com