Foto: Tomislavcity

Uoči današnjeg blagdana Velike Gospe, u duvanjskome selu Mrkodolu odvila se izuzetno emotivna i za mnoge posebna večer.

Naime, u spomenutome selu sa svojom obitelji živi jedan poseban momak, Ante Meštrović. Oduvijek pozitivan, emotivan i snažan već dugi niz godina u bolesničkoj postelji strpljivo podnosi teret teške bolesti. Iako u potpunosti ovisi o skrbi svoje obitelji, snaga kojom se odupire svim nedaćama upravo je inspirativna. Piše Tomislavcity.

– Bog daje snagu – radosno svjedoči cijela njegova obitelj, čak i nakon što su u vječnost ispratili Antinu majku. Ni bolest ni žalost nikome od njih nije ukrala volju za životom koju zajedno crpe iz vjere. Ante je njihov svjetionik jer na njegovu borbenost nitko ne može ostati imun. Kako rekoh, njegova snaga je uistinu inspirativna i to svi Mrkodoljani znaju isto kao što znaju za njegovu veliku ljubav – Hrvatski nogometni klub Hajduk.

Za tu veliku Antinu ljubav nedavno je saznao i Hajdukov igrač, Duvnjak Stipe Vučur pa se i ne sluteći koliku će radost izazvati, potrudio na jedan Hajdukov dres prikupiti potpise svih  Hajdukovih igrača. U pratnji Antine rodbine i prijatelja, večer uoči blagdana Velike Gospe, Stipe Vučur je Anti osobno uručio dres. Od siline Antine radosti odmah su zanijemila  sva usta, a govorile su suze radosnice.

– Tu radost ja ne mogu opisati. Ne mogu opisati koliko me ovaj susret dirnuo. Tužan sam i sretan u isto vrijeme! – priznao  je ovaj plemeniti Hajdukov igrač.

Jedna jednostavna, ljudska gesta, mali znak pažnje tako je donio ogromnu radost u jedan život. Jedna velika borba svakodnevno potiče bezbroj malih da se ohrabre i sigurnijim korakom krenu u život. Jer i život u bolesničkoj postelji vrijedan je življenja i nikako ne traži sažaljenje nego divljenje. Valjda se na kraju sve svodi na onu kako je malo potrebno za sreću. Sasvim je dovoljno imati čvrstu vjeru u sebi i dobre ljude oko sebe. Neka nam je svima na radost današnja svetkovina Velike  Gospe.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok