U nedjelju, 18. kolovoza 2019. godine, novaci Franjevačke provindije Bosne Srebrene su posjetili župu Vidoši, na poziv župnika fra Ivana Kasala.

Novaci i bogoslov fra Hrvoje Žabić, udruženi u manji tamburaški sastav, bili su na tri Mise te svojim sviranjem i pjevanjem obogatili Misna slavlja. Misu je predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić u koncelebraciji sa župnikom fra Ivanom i župnim vikarom fra Ćirilom Lovrićem.

U prigodnoj propovijedi fra Marinko se dotaknuo misnih čitanja i evanđelja, koja je pridružio narodu stavljajući ih u okvire današnjeg vremena. Također je iskoristio priliku za promociju samog duhovnog zvanja, povezujući ga s riječima evanđelja dana. Puku je približio izazove, ali i lijepe stvari koje dolaze s pozivom. Napomenuo je da roditelji trebaju poticati djecu i mlade koji osjete poziv za redovničko ili svećeničko zvanje, a ne osporavati ih u tome. „To trebaju činiti ukazujući na lijepe primjere i djela kojima obiluje naša Crkva preko svojih redovnika, redovnica i svećenika, a ne na negativne primjere koji se, iako rijetki, nađu u žarištu medijske pozornosti i naših svakodnevnih priča“, kazao je, između ostaloga, fra Marinko.

Misno slavlje je završilo Anđeoskim pozdravom Gospi Vidoškoj i završnim blagoslovom.

Poslije Mise župnik fra Ivan ugostio je meštra fra Marinka i novake u župnom uredu, gdje je nastavljeno druženje uz ručak. (kta/fia)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok