Povjerenstvo za izbor i  imenovanje i dodjelu javnih priznanja Općine Kupres upućuje javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja koje je utvrdilo Općinsko vijeće Kupres.

Javna priznanja Općine Kupres su:

Počasni građanin Općine Kupres
Zlatna plaketa Općine Kupres
Zahvalnica Općine Kupres

Pravo na podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Kupres imaju:

Općinski načelnik, Vijećnici Općinskog Vijeća, Udruge, državni organi, mjesne zajednice i druge institucije, javne ustanove, javna i druga poduzeća, udruženja građana, političke stranke i druge fizičke i pravne osobe. U slučaju kad fizička osoba (pojedinac) predlaže kandidate za javna priznanja dužna je prikupiti 50 (pedeset) potpisa podrške građana prijavljenih na području Općine Kupres.

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja Općine Kupres podnosi se Povjerenstvu za izbor i imenovanje i dodjelu javnih priznanja. Prijedlog mora biti pismeno obrazložen i treba sadržavati potrebnu dokumentaciju. U ime pravnih osoba i organizacija prijedlog podnosi najviši organ upravljanja, odnosno najviši organ predlagača.

Molimo sve podnosioce da pismeno dostave prijedlog za javna priznanja Povjerenstvu za izbor i imenovanje i dodjelu javnih priznanja Općinskog vijeća do 28. kolovoza 2019. godine, kako bi se prijedlozi mogli na vrijeme razmatrati, obraditi i provoditi sva potrebita procedura.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok