Obavještavaju se etažni vlasnici i korisnici stanova, poslovnih prostora i garaža na području grada Livna, da je Grad Livno, u skladu s Zakonom o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova uredaja i zgrada i Pravilniku o uvjetima za obavljanje poslova upravitelja, po prethodno raspisanom Javnom oglasu za izbor upravitelja zgrada, okončao postupak izbora upravitelja stambenih zgrada i utvrdilo Listu upravitelja stambenih zgrada na području grada Livna za razdoblje od 01.09.2019.g. do 01.09.2023 .g.

U tom smislu, obavještavaju se etažni vlasnici i korisnici:

- da izaberu predstavnika etažnih vlasnika (predsjednik ku6nog savjeta) koji će predstavljati etažne vlasnike i vršiti sve aktivnosti sa izabranim upraviteljem u skladu sa Zakonom.

- svaka zgrada sa dva ili više etažnih vlasnika i više od 4 stana dužna je u roku 30 dana sklopiti ugovor s izabranim upraviteljem, te o istoj činjenici u roku od 8 dana obavijestiti ovu Službu.

- zgrade koje čine jednu građevinsku cjelinu, biraju jednog predstavnika etažnih vlasnika i sklapaju jedan ugovor s izabranim upraviteljem.

- za zgrade u kojima etažni vlasnici ne sklope ugovor s upraviteljem zgrade u propisanom roku, nadležna služba će rješenjem odrediti prinudno upravljanje i održavanje, sukladno ćlanku 30. Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova uređaja i zgrada Hercegbosanske Županije.

Za sve dodatne informacije obratiti se Službi za graditeljstvo, prostomo uređenje i stambeno komunalne poslove Grada Livna ili na brojeve 034/206-223 i 034/206-227.

>>> Goran Perković: Oduvijek sam maštao da budem sam svoj gazda

Tvrtka koja će održavati zgrade i zajedničke uređaje je "SAPOT" d.o.o. Livno. Inače, radi se o tvrtki koja je pokrenuta u sklopu Tehnološkog parka "Linnovate" Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok