U Tolisi je u kongresnoj dvorani franjevačkog samostana organizirano potpisivanje ugovora s korisnicima potpore za Hrvate u BiH.

Sredstva su dodijeljena po Odluci Vlade Republike Hrvatske o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu.

Temeljem provedenog Javnog natječaja kojeg provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske potporu je dobilo 89 programa i projekta i to 34 iz područja kulture, 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti, 12 iz područja zdravstva te 26 programa i projekata iz ostalih područja.

Grad Livno dobio je sredstva za projekt dovršetka radova na izgradnji srednje glazbene škole u iznosu od 200.000,00 kuna a ugovor je potpisao gradonačelnik Livna Luka Čelan.

Gradonačelnik je zahvalio na dodijeljenim sredstvima pohvalivši ovakav vid suradnje Vlade Republike Hrvatske i prepoznavanje važnosti pojedinačnih projekata Hrvata u BiH. „Otvaranjem srednje glazbene škole u Livnu doprinijet ćemo unaprjeđenju obrazovanja ali i dinamici i kontinuitetu kulturnog života potrebnog svim naraštajima u našem gradu. Iza naše osnovne škole je više od tri desetljeća uspješnog rada i vjerujemo da će jednako dobre uspjehe postizati i generacije koje će stjecati i srednje glazbeno obrazovanje u novoj zgradi osnovne i srednje glazbene škole“, kazao je gradonačelnik Čelan.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija