Auto moto klub Livno ( AMK Livno), u suradnji sa PP Livno i Osnovnim školama, organizira prometno preventivnu i prometno edukativnu akciju „Počela je školska godina-zaštitimo djecu u prometu“.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca. Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i povratku do kuće.

Planom akcije predviđeno je predavanje za djecu prvih razreda osnovne škole, a sa učenicima 6 razreda formirati će se školske prometne patrole, koje će zajedno s djelatnicima policije zaustavljati vozila, i vozačima, roditeljima i sudionicima u prometu dijeliti prigodne letke kojima želimo upozoriti vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu.

Predavanje i Školske prometne patrole će se provesti od 17.-20.rujna 2019. godine, u središnjim i područnim školama u dogovoru sa ravnateljem škola i djelatnicima policijske postaje Livno po slijedećem rasporedu:

Utorak 17.rujna 2019 od 13.00-13:45  sati - OŠ Fra Lovro Karaula Livno (obilaznica)

Srijeda 18.rujna 2019. od 13.00-13:45  sati - OŠ „Ivana Goran Kovačić“ u Livnu (kod S.Dvorane)

Četvrtak 19.rujna 2019 od 09:30-10:15 sati - OŠ Fra Lovro Karaula PŠ Smričani

Petak 20.rujna 2019. od 09:30-10:15 sati - OŠ „Ivana Goran Kovačić“ PŠ Zabrišće

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija