Proteklog vikenda od 20.-22.rujna 2019.godine održana su 54.Vinkovačke jeseni, državna smotra folklora.

Sa središnje pozornice na Trgu bana Josipa Šokčevića u nazočnosti vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića i vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića,  mimohod su pratili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora dr. Mladen Karlić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Mario Banožić, ministar državne imovine, saborski zastupnici te ostali uzvanici kao i građani i gosti grada Vinkovaca.

U svečanom mimohodu sudjelovalo je 69 folklornih društava pristiglih iz cijele Hrvatske, iz Dalmacije, Istre, Zagorja, Pokuplja, Požeštine, ali i iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Austrije i Rumunjske tj. oko  3000 sudionika, 30 konjskih zaprega i 52 konjanika.

Na kraju mimohoda građani i gosti su zajedno s folklorašima zaplesali, sada već tradicionalno, najveće šokačko kolo na vinkovačkom stadionu, ali i na središnjem gradskom trgu.

Odmah po završetku svečanog mimohoda pod šatorom Vinkovačkih jeseni, na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora, predstavljeno sedam folklornih skupina među kojima su i svoj nastup nastip imali KUD Rudine župa Vidoši.

Podsjetimo KUD Ruidne su nastupom na Državnoj smotri izvornoga folklora Hrvata u BiH u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava (UHAKUD) u BiH pored HKUD "Rodoč", Mostar i KUD "Mokro" iz Širokog Brijega izborili nastup na Vinkovačkim jesenima. Ovo je bio treći nastup na Jesenima od kada je KUD počeo s radom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok