Na novouređenome Trgu gange i hajdučke družine sinoć smo bili svjedoci neprimjerenoga ponašanja i, možemo reći, vandalizma naše mladosti, navodi u priopćenju za javnost Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu, koje portal Tomislavcity prenosi u cijelosti:

Naime, nadzorne kamere su zabilježile neprimjereno ponašanje maloljetnika koji su se u večernjim satima našli na Trgu gange i Hajdučke družine.

Odljepljivanje naljepnica koje su postavljene kao znak upozorenja na opasnost ili kao obavijest ili uputa; udaranje i drmanje mladog drveća; gaženje cvijeća i zelenila; vješanje o nosače video zida; bacanje otpadaka izvan kanti za smeće i udaranje u zaštitne ograde nisu nimalo bezazleni.

Pričinjena je i materijalna šteta.

 

Identitet počinitelja je poznat mjerodavnima, a njihova imena nećemo objaviti budući da je riječ o maloljetnim osobama. Oni će se bez problema prepoznati u video prilogu.

 

Idući put objavit ćemo imena njihovih roditelja i zatražiti nadoknadu nastale štete.

Još jedanput upozoravamo da se cijeli objekt Trga nalazi pod video nadzorom.

Jedan ovakav Trg treba biti mjesto okupljanja, druženja i ugodnog življenja čemu svi mi zajedno trebamo težiti, a ne uništavati, navodi se u priopćenju Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok