U organizaciji Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine, 25. i 26. listopada u prostorijama Hotela "Tomislav" u Tomislavgradu bit će održan 1. Simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad.

Po navodima organizatora, simpozij je zamišljen kao poveznica svih zdravstvenih radnika koji sudjeluju u pružanju hitne medicinske pomoći.

“Na taj se način pruža prilika za razmjenu znanja, vještina, novih ideja koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi u svrhu unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske pomoći na izvanbolničkom i bolničkom nivou”, kazano je iz Doma zdravlja.

Simpozij je namijenjen svim djelatnicima hitne medicinske pomoći, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, no isto tako i svim ostalim zdravstvenim djelatnicima koji na bilo koji način sudjeluju u hitnom zbrinjavanju i spašavanju pacijenata u svom profesionalnom radu.

Neke od tema koje će se obrađivati na seminaru su pristup bolesniku s poremećajem disanja, poremećaj srčanog ritma, smjernice u reanimaciji, osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, osnove EKG-a te pristup palijativnom bolesniku na terenu. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com