Predsjednik Općinskog vijeća Bosansko Grahovo Dragan Prpa izjavio je da je odvezeno smeće koje je na gradskim ulicama gomilano mjesec dana, ali da se ova lokalna zajednica i dalje svakodnevno suočava sa problemom nestašice vode u popodnevnim satima.

“Smeće na ulicama Bosanskog Grahova mjesec dana se gomilalo, strahovali smo od zaraznih bolesti, ali je problem riješen i smeće je odvezeno”, rekao je Prpa Srni i zahvalio za pisanje o ovom problemu.

On je naveo da stanovnici Bosanskog Grahova i dalje muku muče sa nestašicom vode.

“Svakodnevna nestašica vode u poslijepodnevnim satima je veliki problem. Mi smo jedina općina u kojoj voda ne ide nizbrdo. Problem sa vodoopskrbom imaju svi koji se napajaju sa izvorišta Gudaja“, kaže Prpa.

On je ukazao i na probleme sa migrantima koji svakodnevno prolaze kroz Bosansko Grahovo – iz Hrvatske u BiH ulaze preko sela Donji Tiškovac, a potom nastavljaju put ka Livnu.

“Migranti se ovdje ne zadržavaju, ali je veliki problem to što neki od njih provaljuju u kuće. U selu Donji Tiškovac u jednu kuću su provalili sedam puta”, dodao je Prpa.

Prema njegovim riječima, Općinsko vijeće ima jasan stav da ne želi migrante u Bosanskom Grahovo.

“Naš stav je da nećemo dati nijedan kvadrat naše zemlje migrantima. U ovom stavu ujedinjeni su Srbi i Hrvati u Bosanskom Grahovu. Ako nam to žele neki drugi ljudi uraditi i da migrante smjeste u našu općinu, Srbi i Hrvati morat će napustit svoje kuće”, kaže Prpa.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com