Milorad Gligić, načelnik Bosanskog Grahova, čija Skupština je nedavno izglasala njegov opoziv, demantirao je navode da u Bosanskom Grahovu nema vode i da je grad zatrpan smećem, ističući da je to jedna velika neistina.

Objasnio je i da je njegov opoziv pokrenuo manji broj vijećnika, "koji su radi svoje svojeglavosti i vlastitih grešaka izbačeni iz stranaka kojima su pripadali, te ovo sada rade iz osobnog nezadovoljstva pokušavajući da time opravdaju i skrenu pažnju sa svojih grešaka". Pišu Nezavisne novine.

Objasnio je da je u Bosanskom Grahovu u posljednjim mjesecima dolazilo do restrikcije vode na nekoliko sati zbog kvarova na novoizgrađenom vodovodu, za koje se ne može točno utvrditi kako nastaju i sumnja se na opstrukcije, zbog čega će, kako je istakao, ovaj slučaj biti prijavljen istražnim organima.

"Što se tiče odvoza smeća, završeno je nakon mog povratka s godišnjeg odmora, kada sam bio prinuđen da otpustim jednog radnika zaduženog za odvoz smeća. Taj radnik je ujedno i jedan od vijećnika, pokretač mog opoziva, te i ovo dodatno pokazuje da se radi samo o opstrukciji od strane manjeg broja vijećnika koji nisu uspjeli da ostvare vlastite interese i koji su nakon svega ostali bez podrške svojih stranaka", naveo je Gligić.

Naglasio je da je spreman za referendum i nove izbore i da je siguran u pobjedu, ali da će oni naštetiti općini. Napomenuo je da je cijena izbora cca 50.000 KM.

"Kontradiktorno je da smo prije nekoliko dana dobili pomoć Vlade RS u iznosu od 100.000 KM, da bi se pomoglo unapređenju općine i da bi se poboljšao kvalitet života, a sada nam naši zastupnici u općini koji više nemaju ni podršku svojih strana stvaraju dodatne troškove i probleme. Ukoliko dođe do opoziva, a ja ostanem općinski načelnik i nakon izbora, tražit ću da podnesu ostavke na svojim pozicijama poslanika, zbog nanesene štete općini i nesavjesnoga rada", poručio je on. Kazao je da su razlozi navedeni u inicijativi za njegov opoziv potpuno besmisleni.

"Da li je zaista važno da li sam bio sedam ili 15 dana na godišnjem, kome sam podijelio lim sa škole (a on nije podijeljen, uskladišten je na lageru), a što se tiče probijanja proračuna ono je napravljeno radi plaćanja duga Poreznoj upravi, zbog čega nam je otpisan značajan dio kamata. Mogu vam dostaviti rješenje na uvid", naveo je Gligić. Zahvalio je Općinskom odboru SNSD-a koji nije podržao ovu inicijativu i pozvao Općinski odbor HDZ-a da još jednom razmotri svoju odluku radi dobrobiti općine i naroda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok