Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak boravio je 18. listopada 2019. u radnoj posjeti  Tomislavgradu.

U delegaciji  je, s njim u pratnji, bio i Jozo Trogrlić, zapovjednik povijesne postrojbe Hrvatske vojske Bjelovarski graničari – Husari, inače podrijetlom iz Tomislavgrada. Prijateljstvo i partnerstvo između Grada Bjelovara i Općine Tomislavgrad traje više od deset godina, a započelo je potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji. Delegaciju iz Bjelovara dočekao je načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović, pomoćnik načelnika za pitanja branitelja i zajedničke poslove Ivica Šarac, kao i Branko Matić zapovjednik povijesne postrojbe Hajdučka družina Mijata Tomića. Razgovaralo se o jačanju veza između dvije prijateljske lokalne zajednice na gospodarskom, kulturnom i sportskom planu. Posebno zanimanje gosti su iskazali za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. S tim u vezi gosti su posjetili lokalitet na kojem će biti izgrađena crpna hidroelektrana Vrilo na rijeci Šujici, kao i vjetroelektranu Mesihovina.

Nakon toga delegacija se uputila u Franjevački samostan i muzej „Fra Jozo Križić“, gdje ih je primio gvardijan fra Sretan Ćurčić, koji ih je upoznao sa kulturnim, povijesnim i arheološkim blagom duvanjskog kraja, s posebnim naglaskom na izložbu ostataka Duvanjskog praslona, Afričkom zbirkom, kao i slikom Vlahe Bukovca Isus prijatelj malenih, koja je i neprocjenjivo blago Bosne i Hercegovine.

Oduševljeni svime što su vidjeli izrazili su želju za ponovnim dolaskom u Tomislavgrad, te uputili poziv domaćinima za što skorijom posjetom Bjelovaru.Zahvaljujemo gradonačelniku Bjelovara i njegovoj delegaciji na posjeti Tomislavgradu. Radujemo se svim uspješnim projektima koje ćemo zajedno realizirati u budućnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok