U postupku prinudne naplate, Županijski porezni ured Livno izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika - dužnika u ukupnom iznosu od 150.923 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata je imovina poreznog obveznika - dužnika „Unimax“ d.o.o Livno u ukupnom iznosu 150.100 KM. Prodan je poslovni objekt i dva zemljišta.

Također, u postupku prinudne naplate prodana je i imovina poreznih obveznika „Perla“ d.o.o. Livno, „Li Pam“ d.o.o, „Čulin mlin“ d.o.o. Livno i „GAIA“ d.o.o Livno.

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obveze po osnovu javnih prihoda. Zapljena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda. Međutim, zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, jer za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca.

- Ukoliko se i pojave, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele kupiti zaplijenjenu imovinu - priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija