U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas je održan 10. sastanak Županijskog stožera Civilne zaštite Hercegbosanske županije na kojem se razmatrao prijedlog Povjerenstva za procjenu šteta Hercegbosanske županije o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje šteta u općini Tomislavgrad.

Naime, općina Tomislavgrad je u razdoblju od 23. veljače do 4. ožujka 2019. godine zbog posljedica od djelovanja prirodne nepogode – olujne bure na području te općine proglasila stanje prirodne nepogode. Ukupan iznos koji općina Tomislavgrad potražuje za saniranje posljedica u tom razdoblju, a koji je utvrdilo općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta iznosi 654.339,41 KM. Taj iznos odnosi se na saniranje šteta i na imovini pravnih i na imovini fizičkih osoba. Revidirana visina štete koju je Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih šteta Hercegbosanske županije utvrdilo iznosi 421.768,64 KM. Revidirani iznos utvrđen je nakon što je županijsko

Povjerenstvo obradilo dokumentaciju zahtjeva općine konzultirajući se s općinskim Povjerenstvom od prirodnih i drugih nesreća, te Federalnim stožerom Civilne zaštite.

Kako je Vlada Hercegbosanske županije za naknadu štete od elementarnih nepogoda u 2019. godini do sada odobrila iznos od 101.437,23 KM od ukupno raspoloživih 160.000,00 KM za ove namjene je preostalo 58.562,78 KM.

S obzirom na činjenicu da je županijskom Povjerenstvu pristigao još jedan zahtjev za pomoć zbog elementarne nepogode, Povjerenstvo predlaže Vladi Hercegbosanske županije da odobri jednokratnu novčanu pomoć općini Tomislavgrad u iznosu od 10 % od revidiranog iznosa koju je procijenilo županijsko Povjerenstvo.

Ostatak navedenog iznosa Povjerenstvo predlaže da se traži od viših razina vlasti sukladno Odluci o postupku i kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći općinama i županijama-kantonima za otklanjanje šteta nastalih od prirodnih i drugih nesreća.

Zaključeno je da Županijski stožer Civilne zaštite Hercegbosanske županije pripremi Odluku i uputi je na sljedeću sjednicu Vlade Hercegbosanske županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija