Prije deset godina (2009.) odlukom Općinskoga vijeća Tomislavgrad službeno je osnovan Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju "Nova nada u Kovačima".

Prije završetka izgradnje objekta i prelaska u nove prostorije u Kovačima Centar je počeo s radom 3. studenoga 2010. godine, privremeno, u prizemlju zgrade nekadašnjih društveno-političkih organizacija (bivši komitet) u Tomislavgradu, gdje su ostali do 8. srpnja 2013. godine kada su i službeno otvorene prostorije u Kovačima.

Centar svakodnevno pohađa 18 učenika (tri iz Glamoča i ostali iz Tomislavgrada) a povremeno usluge Centra koristi još 37 korisnika.

Tim povodom u ponedjeljak je služena sveta misa koju je predvodio tomislavgradski župni upravitelj fra Slaven Brekalo i kojoj su, uz učenike i njihove roditelje nazočili ravnatelji tomislavgradskih osnovnih i srednjih škola, ravnateljica Doma zdravlja, te predstavnici općine Tomislavgrad.

Nakon svete mise okupljene je pozdravila ravnateljica centra Anđelka Buljan koja se zahvalila svima na dolasku, najavivši da će u skoro vrijeme prvih deset godina centra biti proslavljeno na svečan način na koji će biti pozvana šira javnost. U svome kratkom obraćanju sjetila se i svoga prethodnika, v.d. ravnatelja, pok. dr. Ivana Bagarića kojega je nazvala “dobrim srcem ovoga Centra”.

Druženje je potom nastavljeno uz prigodni domjenak.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok