Ornitološko društvo „Naše ptice“ u suradnji sa „Našom baštinom“ iz Tomislavgrada i udrugom „Dinarica“ iz Livna organiziralo je 16. 11. 2019. u Vizitorskom centru Pecka Prvi turistički forum.

Na Forumu su učestvovali predstavnici NGO sektora i lokalno stanovništvo iz Splita i općina Livno, Tomislavgrad i Bosansko Grahovo.

Zainteresirani učesnici imali su priliku upoznati se sa ciklusom projekata „Kraška polja“, kao i sa primerima dobre prakse koje je ispred Vizitorskog centra i organizacije „Greenways“ predstavio Boro Marić.

S prijedlogom za zaštitu i zonaciju Livanjskog polja učesnike su upoznale Matea Grabovac iz UNEP-a i Maja Jaćimovska iz CENER 21.

U drugom dijelu foruma učesnici su imali priliku okušati se u kreiranju sedmodnevne turističke ture kroz Livanjsko polje i njegovu okolicu i izneti svoje ideje za male projekte za razvoj turizma.

Ovaj turistički forum prvi je u nizu foruma i radionica koji se organiziraju u okviru projekta „Kraška polja 3- Podrška zaštiti i održivom regionalnom razvoju u Livanjskom i Duvanjskom polju”, te će slljedeće slično druženje sa novim temama biti organizirano  u toku prosinca. 

Projekat je financijski podržan od strane Fondacija EuroNatur I MAWA.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com