U organizaciji Grada Livna u nedjelju 1. prosinca prvog dana adventa, bit će upriličeno paljenje prve adventske svijeće. Adventski vijenac postavljen je na Trgu kralja Tomislava a prigodan program će započeti u 19 sati.

Na trgu će se okupiti članovi vijeća učenika livanjskih škola, livanjski framaši, članovi Marijanske vinkovske mladeži, HKUD Dinara te se ovom prigodom pozivaju i članovi svih drugih kulturnih sportskih i drugih Udruženja koji djeluju u gradu Livnu kao i sve zainteresirane Livanjke i Livnjaci da dođu na trg i budu dio početka vremena pripreme za blagdan Božića.

Na Trgu kralja Tomislava tijekom adventa bit će organizirano niz sadržaja.

Tako je već za iduću nedjelju 8. prosinca planiran program za djecu pod nazivom „Blagdanska čarolija“.

Djeca i njihovi roditelji uživat će u čak tri predstave koje će se smjenjivati na sceni, predviđen je i ples s maskotama poput Snješka Bjelića i Djeda Božićnjaka, bit će tu i slatki izazovi za djecu i odrasle te slatke nagrade za pobjednike izazova. Program će početi u 14 sati i 30 minuta.

Na trgu su također postavljene drvene kućice. U njima će tijekom adventa, božićnih i novogodišnjih blagdana zainteresirani, po vlastitom izboru, prodavati ukrase, rukotvorine, domaće proizvode, različita jela, tople napitke, slastice i slično.

Grad Livno priprema još sadržaja u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana za sve dobne skupine, a sve s ciljem stvaranja potpunijeg ugođaja uz okupljanje što većeg broja ljudi na središnji gradski trg u blagdansko vrijeme.

Najavljujemo i tradicionalni doček Nove godine uz vatromet u ponoć. Detaljnije informacije o svemu uskoro.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok