Općina Tomislavgrad i udruge proistekle iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad uputile su 12. studenog Javni poziv na sistematski pregled branitelja na koji se, do 27. studenog do kada je javni poziv bio otvoren, prijavilo točno 100 sudionika Domovinskoga rata s područja općine Tomislavgrad.

Uz osobnu prijavu koja se podnosila u Službi za pitanja branitelja i zajedničke poslove Općine Tomislavgrad bilo je potrebno priložiti potvrdu o sudjelovanju u oružanim snagama (HVO) iz nadležne Grupa za pitanja evidencija iz oblasti vojne obveze Tomislavgrad te presliku osobne iskaznice.

Preventivni besplatni sistematski pregledi branitelja će biti provedeni u tomislavgradskom Domu zdravlja, a započinju 9. prosinca i to redoslijedom prijava (svi će biti telefonski osobno pozivani). U ovoj godini pregled će obaviti prvih pedeset prijavljenih, a ostali u novoj godini. Uz laboratorijske pretrage i ultrazvuk abdomena predviđen je i EKG s očitovanjem, RTG pluća, pregled vida i sluha, pregled neuropsihijatra te završni specijalistički pregled.

Sredstva za sistematske preglede branitelja su osigurana u Proračunu Općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok