Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu, je 17. prosinca 2019. godine, osumnjičenom V.A., rođenom 1976. godine u Mrkonjić gradu, nastanjenom u Glamoču, odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo silovanje.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u noći, 14. prosinca 2019. godine, oko 01,30 sati u mjestu Gornji Hasići, u alkoholiziranom stanju,  u kući u kojoj živi, na štetu oštećene M.S. ( 2000. godište ), osobe s posebnim potrebama, upotrebom sile izvršio kazneno djelo Silovanje iz čl. 203. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na mogućnost da utjecati na svjedoke, odnosno da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti ili zamijeniti tragove ili dokaze važne za kazneni postupak, zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo, kao i zbog činjenice da se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b), c) i d) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu, protiv osumnjičenog V.A. je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok