Foto: Livno Online

Zaposleni u livanjskoj Tehničkoj ispostavi “Cesta” d. d. Mostar održali su jučer dvosatni štrajk upozorenja. Nezadovoljni su mjesečnim primanjima, kao i načinom na koji se obračunavaju plaće. Saznali smo da je isti štrajk upozorenja danas bio organiziran i u tehničkoj ispostavi “Cesta” u Grudama. Javlja BHRT.

Livanjski putari odavno nisu zadovoljni svojim mjesečnim primanjima. Pogotovo sada, kada su u sezoni zimskog održavanja puteva.

 

Osnovna plaća je 700 KM. Ništa veću plaću nemaju ni vozači u Tehničkoj ispostavi Cesta, koja broji šezdesetak radnika.

Putari upozoravaju i na to kako im se plaća samo dio, točnije samo sedam sati, cjelodnevne dežure. Nisu zadovoljni ni iznosom dnevnice od 25 maraka, kao ni time što im se subota računa kao običan radni dan.

Radnici “Cesta” Mostar koji su do sada radili na zimskom održavanju puteva dobili su, kako kažu, istu plaću kao da su bili na godišnjem odmoru. U upravi poduzeća podsjećaju kako je ova firma na tržištu i kako se u ovom slučaju dijeli samo ono što se ima.

Sindikat Cesta još nije točno definirao svoje zahtjeve koje će uputiti upravi poduzeća, ali, kako naglašavaju, od povećanja materijalnih primanja neće odustati.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok